Zeytinyağlı Kereviz

Kerevizin eşsiz lezzeti, zeytinyağı ve limonun ferahlatıcı etkisiyle buluşarak sağlıklı bir ziyafete dönüşüyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kerevizlerin kabuklarını soyup, kararmasını önlemek için 1 adet limonla ovalayın. İki parmak kalınlığında ve halka şeklinde dilimleyin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
  • 2
    Bezelye ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Üzerine kerevizleri dizin. Kesme şeker ve 1 adet limonun suyunu ilave edin. Sebzeleri bir parmak geçecek kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. Kerevizleri servis tabağına alın. Ortalarına havuçlu karışımdan yerleştirip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...