Zeytinyağlı Kabak ve Patates

Lezzetli tarifiyle sofralarınıza tat katacak zeytinyağlı kabak ve patates tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soyun. Kabakları temizleyin. Kabakları ve patatesleri yarım cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Soğanları temizleyip yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları soteleyin. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyin.
-
2
Soteleme işlemine devam edin. Tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Domatesli malzemenin üzerine bir sıra patates, bir sıra kabak dizin. Üzerine suyu gezdirip kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce dereotunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ılınmaya bırakın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL