Zeytinyağlı Kabak

Taze kabakların zeytinyağı ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, yaz sofralarınıza sağlık ve lezzet katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları yıkayıp soyun. 1 parmak eninde ve 3 parmak uzunluğunda olacak şekilde doğrayın. Daha sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyin.
- 2
Jülyen doğradığınız kırmızı biber ve piyazlık doğradığınız soğanları da ilave edin. Zeytinyağı, kesme şeker, tuz ve suyu da ekleyin. Önce 10 dakika harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL