Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak

Taze kabakların zeytinyağı ve baharatlarla buluştuğu bu tarif, yaz sofralarınıza sağlık ve lezzet katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Halka doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. İçine verev doğranmış havuç ve sarımsağı ekleyin. 2-3 dakika soteleyin ve kabağı ilave edin.
  • 2
    Suyunu katın ve önce harlı, sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Kabak yarı yarıya yumuşayınca bulguru ekleyin. Kabak ve bulgur yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Servis tabağına boşaltın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...