Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı köfte, alışık olduğunuz köfte tariflerine yeni bir lezzet katacak zeytinyağlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları ocak ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup iyice ezin ve kenara alın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Soğan ve peyniri ayrı ayrı rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
  • 2
    Ekmek dilimlerini fırında kızartıp, robotta çekin. Elinizi suyla ıslatıp patlıcanlı harçtan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin. Daha sonra
    çekilmiş ekmeğe bulayın. Kızarttıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...