Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı köfte, alışık olduğunuz köfte tariflerine yeni bir lezzet katacak zeytinyağlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları ocak ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup iyice ezin ve kenara alın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Soğan ve peyniri ayrı ayrı rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
-
2
Ekmek dilimlerini fırında kızartıp, robotta çekin. Elinizi suyla ıslatıp patlıcanlı harçtan parçalar kopararak istediğiniz şekli verin. Daha sonra
çekilmiş ekmeğe bulayın. Kızarttıktan sonra sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL