Kabak Dolması

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezi kabak dolması, zeytinyağlı ve kıymalı harcıyla sofralarınıza lezzet katıyor. Pratik yapımı ve enfes tadıyla bu geleneksel tarifi mutlaka deneyin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabakları iyice yıkayın, baş ve uç kısımlarını kesin. İçlerini oyacak yardımıyla dikkatlice oyun ama dip kısmını tamamen delmemeye özen gösterin
  • 2
    Bir kaba ince doğranmış soğanı, kıymayı, pirinci, salçaları, baharatları, maydanozu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. İç harcı güzelce yoğurun ki baharatlar iyice karışsın.
  • 3
    Hazırladığınız iç harcı kabakların içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. (Pirinç şişeceği için biraz boşluk bırakın.) Kabakların ağız kısmını küçük domates dilimleriyle kapatın.
  • 4
    Kabakları tencereye dik olarak yerleştirin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pirinçler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) pişirin
  • 5
    Pişen kaba dolmalarını biraz dinlendirip yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.