Zeytinyağlı Çiçek Kereviz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kerevizlerin sap kısımlarını kesip, yıkayın. Havuçların kabuklarını soyup kenara alın. Bir adet kerevizin kabuğunu soyun. Kenarlarına bıçakla boylamasına 5 adet çentik atın. Kabak oyacağı ile içini çıkarın. İçine bir adet bütün havuç koyun. Baş ve uç kısımlarındaki fazlalıkları kesin. Kararmasını önlemek için limonlu suya atın. Kalan kerevizleri de aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra limonlu sudan alıp yarım cm kalınlığında doğrayarak çiçek şekli elde edin. Yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, portakal suyu, toz şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte kereviz yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL