Ruşeymli Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Lahanayı yapraklarına ayırın ve 5 su bardağı kaynayan suya batırıp, çıkarın. Soğuması için kenara alın. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve kısık ateşte dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan zeytinyağını ekleyin ve kıyılmış soğanı katıp, hafif kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç, bulgur, suda 10 dakika beklettiğiniz kuş üzümünü ilave edin. 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Yaban mersini, ruşeym, toz şeker, tuz, kimyon ve karabiber katıp, şöyle bir çevirdikten sonra 2 su bardağı su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, kıyılmış nane ile dereotu
    ilave edin ve lahana yaprağının içine 1-2 tatlı kaşığı iç harçtan koyup, sarın. İç harç ve lahana bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve 2 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.