Koruklu Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynamakta olan limonlu ve tuzlu suya atın. 3-4 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış havuç ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Renkli biber, tuz, toz beyaz biber ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika sonra suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca bamya ve koruğu ekleyip tencerenin altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL