Koruklu Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bamyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynamakta olan limonlu ve tuzlu suya atın. 3-4 dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış havuç ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Renkli biber, tuz, toz beyaz biber ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika sonra suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca bamya ve koruğu ekleyip tencerenin altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL