Yumurtalı Ot Kavurma

Yumurtalı Ot Kavurma, doğanın taptaze yeşilliklerini sofranıza getiren, sağlıklı ve doyurucu bir yemektir. Baharın en lezzetli otlarının özenle seçilerek kavrulmasıyla hazırlanan bu yemek, üzerine kırılan yumurtalarla zenginleşir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Otları ayıkladıktan sonra iyice yıkayın. Süzüp kaynayan suya bir sefer batırıp çıkarın. Suları iyice süzüldükten sonra bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin. Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ve soteleyin.
-
2
Otları ekleyin ve kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra otları kaşıkla açarak yuvalar oluşturun ve içlerine yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL