Biberli Sucuklu Yumurta

Biberli Sucuklu Yumurta

Biberli Sucuklu Yumurta, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan, Türk mutfağına özgü enfes bir lezzettir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberleri iki parmak eninde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip, biberleri 5 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • 2
    İstediğiniz şekilde doğradığınız sucukları da üzerine ekleyip, çevirerek 3 dakika pişirin. Bir kaşık yardımı ile harcı aralayıp, yumurtaları kırın. Tuzunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirin ve ocağı söndürün.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...