Hamuru için:
2 su bardağı un
125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Tuz
Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
500 gram pırasa
400 gram kıyma
1 adet acı Arnavut biberi
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 diş ince kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı yer fıstığı
100 gram krema
3 adet yumurta
Birer tutam tuz, karabiber ve köri
Üzerine:
2-3 yemek kaşığı yer fıstığı
Tereyağının 1/3'ünü ayırın ve kalanını geniş bir kaba alın. Üzerine un, yumurta sarısı, yoğurt, kabartma tozu ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra düz bir zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Ayırdığınız tereyağını üzerine sürüp rulo yapın. Yağlanmış bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün içi için pırasaları temizleyip, ince halkalar halinde doğrayın. Yer fıstıklarını temizleyin. Arnavut biberinin çekirdeklerini temizleyip ince kıyın. Ayçiçek yağı bir tavaya alıp üzerine kıyma, sarımsak ve yer fıstığını katıp karıştırarak kavurun. Daha sonra pırasa, kıyılmış biber ve tuz ekleyin. Pırasa yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ayrı bir kapta krema, 2 adet yumurta, karabiber ve köriyi karıştırıp pırasalı harca ilave edin. Harcı bir kenara alıp ılınmaya bırakın.
Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Kalan yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akşamdan hazırladığınız hamurdan elma büyüklüğünde bir parça koparıp böreği pişireceğiniz kaptan biraz büyük olacak şekilde açın. Daha sonra kenarlarından taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hamurun sarkan kısımlarına fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız pırasalı harcı hamurun üzerine döküp yayın.
Kalan hamuru fırın kabının büyüklüğünde açıp üzerine çatalla delikler açın. Daha sonra harcın üzerine yerleştirin ve sarkan hamurun kenarları ile birbirine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yer fıstığı koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.