Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek

Besin değeri yüksek sebzeler ile yapılan börekten daha iyisi yoktur. İşte lezzetli ve yüksek besin değerine sahip Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İncecik kıyın ve bir tabağa alın. Mantarların zarlarını soyduktan sonra yıkayıp, kurulayın ve ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve üzerine mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra bir kaba alın.
-
2
Aynı tavada tereyağı ve unu kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip, topak olmaması için iyice çırpın. Kıyılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Mantar, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de katın. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
-
3
Yufkalara sürmek için bir kapta ayçiçek yağı ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine ayçiçek yağı- su karışımından sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Tekrar ayçiçek yağlı karışımdan sürün. Yufkadan geniş üçgen parçalar kesin. Geniş kısımlarına mantarlı iç harçtan koyun ve kenarlarını kapatmadan rulo yapın. Bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şekli verin ve kürdanla tutturun.
-
4
Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Elde ettiğiniz gül börekleri, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler