İçi yumuşacık patlıcanlı harçla dolgulu, dışı çıtır çıtır... Patlıcanlı Kol Böreği, her lokmada lezzet şöleni sunar. Kahvaltılarınızın ve akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.
İç harcı için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı alın, üzerine patlıcanları ve biber salçasını ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Soğuyan harca lor peynirini ekleyip karıştırın.
Yufkaları ortadan ikiye keserek 4 yarım yufka elde edin. Her birini fırçayla hafifçe yağlayın. Geniş kenarına iç harçtan koyup kenarları içe katlayarak rulo şeklinde sarın. Orta kalınlıkta kol börekleri elde edin.
Börekleri pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzeri için yumurta beyazı, yoğurt ve zeytinyağını çırpın, böreklerin üzerine sürün. Susam, çörekotu ve pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.