Kuşkonmazlı Focaccia

Çay saatlerinize lezzet ve şıklık katacak kuşkonmazlı focaccia tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, maya ve suyu bir kapta karıştırıp ele yapışan bir hamur elde edin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin ve yağlanmış bir kaba alın. Üzerini kapak veya streç film yardımı ile kapatıp buzdolabının alt rafında 12-18 mayalandırın.
-
2
Mayalanan hamuru orta boy ve yağlanmış fırın kabına veya tepsiye aktarın. Elinizle üzerini düzleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Kuşkonmazları yerleştirin. Kaya tuzu ve çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcağı geçince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL