3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Yarım su bardağı doğranmış yeşil zeytin
1 çay bardağı küçük doğranmış dil peyniri ve beyaz peynir
8 dilim pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Su ve zeytinyağını çukur bir kapta çırpın. Yufkaların hepsini üst üste koyup boydan boya üçe bölün. Kenarlarında kalan kısımları da keserek düzgün dikdörtgenler oluşturun. Bu dik dötgenleri ortadan ikiye bölüp üçer katlı altı parça yufka elde edin. 3 kattan oluşan bu parçaların aralarına bir fırça yardımı ile zeytinyağlı karışımdan sürün.
Bir kapta yeşil zeytin, dil peyniri, beyaz peynir, kekik ve kırmızı biberi karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortasına paylaştırın. Yanlarını ve iki tarafını toplayarak kapalı bir börek elde edin. Daha sonra bir bıçak yardımı ile böreklerin üstünü yıldız şeklinde çizin ve dışa doğru açın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Börekler pişince tereyağını kızdırıp pastırmaları 1-2 dakika pişirin ve böreklerin üstündeki açık kısma koyarak servis yapın.