Kırmızı Biberli Ispanaklı Börek

Kırmızı Biberli Ispanaklı Börek

Yufka ile hazırlayabileceğiniz pratik Kırmızı Biberli Ispanaklı Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Biber ve soğanları kıyıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Kıyılmış ıspanak ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve kalan 1 su bardağı zeytinyağını iyice çırpın. 1 adet yufkayı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 yemek kepçesi sütlü karışımdan gezdirin.

  • 2

    Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Üçüncü kat yufkanın üzerine ıspanaklı harç yerleştirip, peynir serpiştirin. Üzerine 4. kat yufkayı serin ve sütlü karışımdan 1 yemek kepçesi gezdirin.

  • 3

    Kalan yufkalar için işlemi tekrarlayın. Dilimleyip, ufak parçalara ayrılmış tereyağını serpiştirin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...