Fodula

Osmanlı mutfağının geleneksel ekmeklerinden biri olan fodula, yumuşak dokusu ve zengin aromasıyla sofralarınıza tarihî bir lezzet katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Maya, ılık su, yumurta, ayçiçek yağı, toz şeker ve tuz ekleyip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
-
2
Hamuru 5 bezeye ayırın ve her birine kapalı pide şekli verip, fırın tepsisine yerleştirin. Fırına vermeden önce 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL