Çıtır Bohça Mantı

Mantıya çıtır bir dokunuş! İçi kıyma dolgulu, dışı nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hamurla hazırlanan Çıtır Bohça Mantı, yoğurt ve salça sosuyla birleşince lezzet şölenine dönüşür.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç harcı için kıymayı tavaya alın. Zeytinyağı ve kalan malzemeyi ekleyip kavurun. Soğumaya bırakın.

  • 2

    Yufkaları ikili olarak ayırın. Her katın arasına fırçayla zeytinyağı sürerek 3 çift yufka elde edin. Ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Kenarlarından büzüp bohça şeklini vererek sarın.

  • 3

    Bohçaları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine pul biberli zeytinyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 4

    Servis için tabağa kremamsı kıvamda çırpılmış sarımsaklı süzme yoğurt yayın.

  • 5

    Servis için üzerine pul biberli zeytinyağı gezdirin. Taze ve kuru nane ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.