Mantıya çıtır bir dokunuş! İçi kıyma dolgulu, dışı nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hamurla hazırlanan Çıtır Bohça Mantı, yoğurt ve salça sosuyla birleşince lezzet şölenine dönüşür.
Malzemeler
6 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için
200 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tutam soğan tozu, tuz ve kimyon
Üzeri için: Pul biberli zeytinyağıvesusam
Servis için: Pul biberli zeytinyağı,3 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt, kuru ve taze nane
Yufkaları ikili olarak ayırın. Her katın arasına fırçayla zeytinyağı sürerek 3 çift yufka elde edin. Ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Kenarlarından büzüp bohça şeklini vererek sarın.
Bohçaları fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine pul biberli zeytinyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.