Çin Böreği

Çayınızın yanına çok yakışacak bir börek tarifi: Çin Böreği sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patates, soğan, sarımsak ve havucun kabuklarını temizleyip dörde bölün. Üzerine biberleri, tuzu, toz şekeri, soya sosunu ve susam yağını ekleyin. Sebzeler çok ince olmayacak şekilde blender'den geçirin. Tavaya alıp, kıyma ve tereyağı ekleyerek pişirin.
  • 2
    Her bir yufkayı 6 üçgen parçaya kesip, toplamda 24 adet üçgen elde edin. Her birinin geniş tarafına soğuyan harçtan yerleştirip, sigara böreği gibi sarın.
  • 3
    Ekmek dilimlerini 170 derece fırında kızartıp, blender'den geçirin. Börekleri önce çırpılmış yumurta sarısına sonra ekmek kırıntısına bulayıp, kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.