Çiğ Börek (Salhiye)

Çiğ Börek Salhiye

Pastane böreklerini aratmayan ve yumuşacık ağızda dağılan Çiğ Börek (Salhiye) nasıl yapılır? İşte akılda kalıcı lezzeti ile Çiğ Börek (Salhiye) tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle iç malzeme için kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi kavurun. Ilınması için bir kenara alın. Hamur için derin bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın ve yoğurt, ayçiçek yağı, tuz ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar ılık su ekleyerek yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Limon büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane ile pasta tabağı büklüğünde açın. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyun ve yarım ay şeklinde elinizle bastırarak kapatın. Hamur ve iç malzeme bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış ayçiçek yağda önlü arkalı kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...