Keçi Peynirli, Yumurtalı Pide
Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli keçi peynirli, yumurtalı pide tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Oda ısısında 1 saat dinlendirin. 3 eşit bezeye bölüp pide şekli verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
-
2
Harç için keçi peynirlerini ezerek karıştırın. Pidelerin üzerine pay edin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
-
3
Fırından çıkarıp üzerlerine yumurta kırın. Tekrar fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar pişine kadar fırınlayın. Üzerlerini pul biber, haşhaş, natürel sızma zeytinyağı, taze bezelye ve taze fesleğen ile tatlandırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL