Çalkalama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tüm sebzeleri yıkayıp sebze kurutucu ile kurutup ince doğrayın. Sebze karışımının içine peynir, su, tuz ve karabiber ekleyin.
-
2
Başka bir yerde un, tuz, zeytinyağının yarısı ve suyla akışkan kıvamda bir hamur hazırlayın. Tereyağı ile iyice yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak hamuru akıtın. Üzerine sebzeli harcı yayarak pay edin. Kalan hamuru harcın üzerini yine tamamen kapatmayacak şekilde aralıklı olarak akıtın.
-
3
Fırınlamadan önce yarım çay bardağı zeytinyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL