Bursa Hilali

Misafirlerine çayın yanında ikram edeceğiniz muhteşem lezzeti tadının damağınızda kalacağı Bursa Hilali tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Lahanayı kıyıp, bir kenara alın. Tereyağını tavada eritin ve içine lahanayı katıp, kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Küp doğranmış soğanı ekleyin ve lahana suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Şöyle bir karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın ve oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Hamurların her birini çapraz olacak şekilde kesin ve üçgen parçalar elde edin. Elinizle hafifçe açtıktan sonra üçgenin geniş kısmına lahanalı iç harçtan koyun ve rulo yapın. Rulonun iki ucunu içe doğru çevirerek, hilal şekli verin. Milföy hamurları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.

  • 3

    Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzeri için yumurta sarısı ve sütü bir kapta çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürün. Anason veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.