Sofra
Baharatlı Milföy Kıtırları, çıtır dokusu ve zengin aromasıyla hızlıca hazırlanan nefis bir atıştırmalıktır. Milföy hamuru, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilerek fırında pişirilir ve altın rengi, çıtır çıtır kıtırlar elde edilir.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 adet milföy hamuru

    2 adet yumurtanın akı

    1 tatlı kaşığı kekik,

    1 tatlı kaşığı pul biber,

    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber,

    1 tatlı kaşığı çörek otu,

    1 tatlı kaşığı anason

    2 tatlı kaşığı susam

    2 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu

    Yeteri kadar un

Baharatlı bir kaba alıp harmanlayın. Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra unlu zeminde, merdane yardımıyla iki katı büyüklüğe ulaşacak şekilde açın. Hamur kesme ruleti ile üçgen ve dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kabarmasını önlemek için üzerine çatalla delikler açın. Yumurta akı sürün. Üzerlerine baharat karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.