Baharatlı Milföy Kıtırları
Baharatlı Milföy Kıtırları, çıtır dokusu ve zengin aromasıyla hızlıca hazırlanan nefis bir atıştırmalıktır. Milföy hamuru, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilerek fırında pişirilir ve altın rengi, çıtır çıtır kıtırlar elde edilir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baharatlı bir kaba alıp harmanlayın. Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra unlu zeminde, merdane yardımıyla iki katı büyüklüğe ulaşacak şekilde açın. Hamur kesme ruleti ile üçgen ve dikdörtgen parçalar şeklinde kesin.
-
2
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kabarmasını önlemek için üzerine çatalla delikler açın. Yumurta akı sürün. Üzerlerine baharat karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL