Tavuklu Jöle Salata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü soğan ve tuz koyduğunuz iki bardak suda haşlayıp, dikdörtgen parçalar halinde kesin. Enginarları da haşlayıp aynı şekilde kesin. Sosisi uzunlamasına ikiye bölün. Kırımızı biberi uzunlamasına kesin. Jelatin yapraklarını, 1 su bardağı suda eritin. Tavuğu haşladığınız suyu süzgeçten geçirip, jelatine ilave edin. Dikdörtgen bir kalıba bu sudan yarım parmak döküp, dolapta 15-20 dakika bekleterek dondurun. Kalıbı dolaptan alıp, içine kat kat olacak şekilde tavuk, kırmızı biber, enginar ve sosisleri dizin. Bezelyeleri ekleyin. Kalan jöleli karışımı da üstüne döküp, dolapta yarım saat bekletin. Daha sonra marul yapraklarını incecik doğrayıp, kalıbın en üstüne yerleştirin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Salatayı servis kabına aldıktan sonra, ince kıydığınız nane, maydanoz ve dereotu ile süsleyin. Dilimleyerek, bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...