Tavuk İskender
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 adet tavuk göğsünü, 1 adet soğanla birlikte robottan geçirin. 5 adet tavuk bonfileyi dövün. Tavuk kıymayı bonfilelerin arasına paylaştırarak üst üste dizin. Elinizle iyice bastırın (en altta ve en üstte tavuk bonfile olmalı). Ardından tavuk bonfileleri alüminyum folyo ile sarın. Derin dondurucuya koyup, bir gece bekletin. Ertesi gün folyoyu derin dondurucudan alıp, eti porsiyonluk olacak şekilde incecik dilimleyin. Yağsız yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır yufkayı ince şeritler halinde kesip, sacda ya da yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Servis tabağına yufkaları alın. Üzerine tavuk dönerleri koyun. 2-3 çorba kaşığı yoğurt ekleyin. Dilediğiniz miktarda tereyağını eritin. iskenderin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL