Kızarmış Tavuk Butları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hardal, zencefil, karabiber ve biberiyeyi karıştırın. Tavuk butlarını hardallı marinatta bir gece dinlendirin. Tavuk butlarını marinatla birlikte düdüklü tencereye alın. Bütün soğan, sarmısak ve tuz ilave edip, kısa bir süre pişirin. Sos için yoğurt, salça, kekik ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Butları düdüklü tencereden alıp, bu karışıma bulayın. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. İç pilav ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...