Fırında Bamyalı Piliç Göğsü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAMYALARI temizleyip sirkeli su koyduğunuz bir tencerede 5 dakika bekletin. Daha sonra ocağa oturtup bir taşım kaynatın. Süzüp soğuk sudan geçirin ve kenara alın. Piliç göğsünü iri parçalar halinde doğrayıp 3 çorba kaşığı tereyağında arkalı önlü kızartın. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları ve kıyılmış sarmısakları ekleyin. Bamyalı karışımı fırın kabına aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup doğradıktan sonra tepsiye ekleyin. Tavuk bulyonu sıcak suda eritip yemeğin üzerine gezdirin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ilave edin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...