Antepfıstıklı Bıldırcın

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bıldırcını iki bacak ve iki göğüs olacak şekilde bölün. Tuz, beyazbiber, kekik ve tarhun otu ile marine edin. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Ayrı bir yerde kimyon, tarçın, yenibahar, antepfıstığı, zeytinyağı ve galeta ununu karıştırıp bıldırcının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kabak ve domatesi dilimleyip fırın tepsisine bir dilim kabak, bir dilim domates şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bıldırcınla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...