Sofra
Milföy hamurunun en lezzetli tariflerinden Bademli Milföylü Tombikler nasıl yapılır?

12 Adet
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 adet milföy hamuru

    2 yemek kaşığı labne peyniri

    100 gram tahin helvası

    2 yemek kaşığı çiğ badem

    1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

    1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)

    Üzeri için:

    Pudra şekeri

Öncelikle labne peyniri, tahin helvası, iri dövülmüş badem, susam ve yumurta akını karıştırın.Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız iç harçtan koyup, istediğiniz şekli verin.

Hazırladığınız milföylü tombikleri fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Servis tabağına alın ve üzerlerine pudra şekeri serperek, servis yapın.