Vişneli Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nişasta, toz şeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yoğurup, yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleştirin. Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Pişen tart hamurunu kelepçeli kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine, pişirip ılıttığınız kremayı yayın. Kremanın üzerine pişirdiğiniz vişne-leri dizin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL