Sepetli Turta
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Margarin, un, pudra şekeri, yumurta sarısı, kabartma tozu ve yoğurdu yoğurup, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Tart kalıbını yağlayıp, hamurun yarıdan biraz fazlasını kalıba yerleştirin. Üzerine bol miktarda erik marmeladı koyun. Kalan hamurdan parçalar kopartıp, elinizle uzun çubuklar hazırlayın ve tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL