Şekerlemeli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini ince kıyın. Badem, antep fıstığı, 1 çorba kaşığı kayısı marmeladı ve nişastayı ekleyin. Kekin üzerine bu harcı yayın. Üzerine diğer pandispanyayı kapatın. Acıbadem kurabiyelerini robottan geçirin. Yumurta akını ekleyin. Su ilave edin. Karıştırıp, krema torbasına doldurun. Tartın üzerine şekilli olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğutup kalıptan çıkarın. 1 çorba kaşığı kayısı marmeladını cezvede ısıtın. Tartın üzerine sürün. Kenarlarını kıyılmış fındıkla üzerini antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL