Lor Peynirli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için margarin, un, yoğurt ve kabartma tozunu yoğurun. Orta büyüklükte bir tart kalıbının içine kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. İçi için bir kasede lor peyniri, dörde bölünmüş kiraz domates, ince kıyılmış sivri biber, maydanoz, dereotu ve nane ile taze soğanı karıştırın. Hamurun üzerine yayın. Bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Karışımın her tarafına gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...