Kirazlı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elenmiş un, bir tutam tuz ve oda sıcaklığındaki küp kesilmiş margarini, robota alıp ekmek kırıntısı görünümü alana dek çevirin. Yumurtayı ayrı bir yerde çırpıp robottaki karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Yumurta karışınca robotu durdurun. Hazırladığınız hamuru temiz bir zemin üzerine serip, merdane yardımıyla bir yuvarlak açın. Kenarları yüksek, 18-20 cm'lik bir kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıbın içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer taraftan krem şantiyi soğuk sütle birlikte çırpın. Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını çıkarın ve havanda dövüp kremaya karıştırın. Hazırladığınız bademli kremayı hamurun üzerine dökün. Kirazla süsleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.