Vişnovi Tart (Vişneli Kek)

Vişnovi Tart Vişneli Kek

Ekşi tatları sevenlere özel: Kremamsı iç dokusu ve taze vişnelerin uyumuyla hazırlanan bu vişneli tart, hem şık sunumuyla hem de kolay pişirme adımlarıyla çay saatlerinizi taçlandıracak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pudra şekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp tahta kaşıkla iyice ezerek karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin.
  • 2
    Eleyerek unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Vişne kompostosunu da ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine yayın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyin ve vişne sos ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...