Karamel Soslu Elmalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Diğer hamuru merdaneyle açıp, yağlı kağıt ile kapladığınız kalıba yerleştirin. Buzdolabında 1 saat bekletip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın ve hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elmaların üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Karamel sos için toz şekeri bir tavaya alın. Şeker eriyince suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip ocaktan alın. Dilimlenmiş tartın üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.