Ispanaklı Sufle
Ispanaklı sufle, çay saatleriniz için farklı bir tat arıyorsanız bu tarif tam sizin için
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yıkanmış ıspanağı sıcak suda 2 dakika haşlayıp, soğuk suya aktarın. Suyunu iyice süzdürüp kıyın. Beşamel sos için unu tereyağında kavurun. Üzerine süt, muskat ve tuz ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, ıspanağı, ardından yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
-
2
Yumurta aklarını başka bir kap içinde, tuzla birlikte kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra kaşık kaşık ıspanaklı karışıma ilave edip, hafifçe karıştırın. Yağlanmış sufle kaplarına pay edip, üzerlerine kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL