Elmalı Üzümlü Karamelli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tart hamuru:
Bütün malzemeyi, su hariç, mutfak robotunda karıştıralım. Küçük bezelye taneleri gibi bir kıvam alınca bir kaba aktaralım.
Suyu ekleyip hamuru elimizle yoğuralım. Eğer hamur dağılıyorsa 2 kaşık su daha ekleyelim. Kesinlikle fazla yoğurmayın.
Yassı bir şekilde, streç filmle sarıp, 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Tart kalıplarımızı yağlayalım. Merdaneyle, hamuru küçük parçalar halinde açıp, kalıpların içine hamurumuzu yerleştirelim. Her tarafına çatalla delikler açalım.
30 dk. daha buzdolabına kaldıralım.
Mutlaka küçük bir parça hamurdan ayırın. Piştikten sonra kırılan veya parçalanan olursa, bu hamurla düzeltebilirsiniz.
170 C 'de önceden ısınmış fırında 10 dk. pişirelim.
Piştikten sonra kenarda soğumaya bırakalım.
Karamelin hazırlanışı:
Tereyağını ve kremayı ocakta tereyağı eriyene kadar ısıtalım.
Çift tabanlı bir tencereye şekeri koyalım. Düşük ısıda, karıştırmadan, karamel rengi alıncaya kadar pişirelim. Yaklaşık 7-8 dk kadar yeterli olacaktır. Eğer kenarda şeker kalmışsa çok hafif karıştıralım.
Ocaktan alalım ve tereyağlı karışımı, çok dikkatli bir şekilde karıştıralım.
Eğer erimeyen şeker kalırsa, tekrar ocakta eritene kadar karıştıralım.
Soğumasını bekleyelim.
Montaj:
Soğuyan karamelin içine, elmaları, üzümü ve fındığı atıp, iyice karıştıralım.
Pişen tart hamurlarımızın içine eşit şekilde paylaştıralım.
170 C'de ısınmış olan fırında, 20 dk. kadar veya karameller, baloncuklar çıkartıp, rengi dönene kadar pişirelim.
Pişen tartları soğutma teline alıp, 1 saat sonra, kalıplardan çıkartıp servis edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL