Dondurmalı Tartolet

Dondurmalı tartolet, sofralarınıza renk katacak aperatif ve hafif tartolet tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eritilip soğutulmuş tereyağı, kabartma tozu, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Üzerine unu eleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Daha sonra merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Tartolet kalıplarının içini yağlayıp unlayın.
-
2
Açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar kesip tartolet kalıplarını içine yerleştirin. Kalıpların taban kısmına çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamurlar pembeleşene dek pişirin.
-
3
Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduğunda kalıptan çıkarın. Çikolataları benmari usulü eritip, ufalanmış brownielerle karıştırın. Karışımı tartoletlerin ortalarına pay edin Ortalarına dondurma topları yerleştirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL