Çilekli Turta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kasede yumurtayı çırpın. Toz şeker ilave ederek çırpmaya devam edin. Margarini ekleyip yoğurun. En son un ve kabartma tozunu eleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlanmış turta kalıbının içine ve kenarlarına bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alın. Üzeri için 10 adet çileği pudra şekeri ile beraber blenderden geçirin. Diğer çilekleri iri parçalar halinde içine atıp karıştırın. Başka bir kapta jöleyi hazırlayın. Çilekli karışımın içine ilave edip karıştırın. Karışımı da soğuyan turtanın ortasına dökün. Jölenin donması için buzdolabında en az 1 saat bekletin. Servis yapmadan önce krema için sütü krem şanti ile çırpın. Kremayla çilekli tartın kenarını süsledikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.