Çikolatalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Yoğurup 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 24 cm'lik tart kalıbının dibine kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin. Kabarmaması için üzerini çatalla delin ve yağlı kağıt serip, nohut veya kuru fasulye koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerindeki nohut veya kuru fasulyeyi alın. Üzeri için tereyağını küçük parçalar halinde bir tencereye alın. Çikolatayı da aynı şekilde parçalara ayırıp, yağın üzerine koyun. Çok kısık ateşte karıştırarak eritin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan yumurta sarısını toz şekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Ilıyan çikolatalı karışımı yavaşça yumurtalı karışıma eklerken bir yandan da çırpın. En son vanilyayı katın ve tekrar çırpın. Karışımı pişen tartın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika daha pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.