Çikolatalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Büyük bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Yağ ve sütü ortasına koyup elinizle karıştırıp, yumuşatın. Üzerine yumurtaları kırın. Pudra şekerini de ekleyip, yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Sonrasında yarım cm incelikte açıp, elinizle yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kreması için, bir tencereye toz şeker, yumurta, un, kakao ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine sütü yedirerek ekleyin ve pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip, yağı ve çikolatayı ekleyin. Hazırlanan bu kremayı tartın üzerine dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20-25 dakika soğutarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...