Çikolatalı Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Büyük bir kabın içine un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Yağ ve sütü ortasına koyup elinizle karıştırıp, yumuşatın. Üzerine yumurtaları kırın. Pudra şekerini de ekleyip, yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Sonrasında yarım cm incelikte açıp, elinizle yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kreması için, bir tencereye toz şeker, yumurta, un, kakao ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine sütü yedirerek ekleyin ve pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip, yağı ve çikolatayı ekleyin. Hazırlanan bu kremayı tartın üzerine dökerek yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20-25 dakika soğutarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL