Bademli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, tereyağı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hamuru 22-24 cm çapında tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Hamurun dibine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya kremayı ekleyin. Yumurta aklarını tuzla birlikte köpük olacak şekilde çırpın. Toz şeker ve bademi ekleyin. Son olarak krema ve çikolata karışımını ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine bademli karışımı dökün ve 10 dakika daha pişirin. Tane bademleri tartın üzerine yayın ve tekrar fırına verin. Çikolatalı karışım pişince fırından alın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.