Ahududulu Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un ve pudra şekerini bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Margarin, yumurta sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, yoğurun. Mıncıklayarak yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sarın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra hamuru merdane ile kalıp büyüklüğünde açın. İçi hafifçe yağlanmış tart kalıbına döşeyin. Kalıbın kenarlarından taşan hamurları bıçakla kesin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Kabarmaması için, üzerine nohut serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Tart hamuru fırında pişerken, krem şantiyi hazırlayın. Krem şantiyi, sütle iyice çırpın. Donması için, buzdolabında yarım saat bekletin. Pişen hamurun üzerinden alüminyum folyo ve nohutları alın. İyice soğuduktan sonra, üzerine krem şantiyi yayın. Dondurulmuş veya taze ahududu ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.