Vietnam Usulü Muzlu Sütlaç

Vietnam usulü muzlu sütlaç, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle sütlaç için, esmer pirinci 2 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine süt, esmer şeker ve yarım su bardağı suda açılmış nişastayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
  • 2
    Diğer tarafta meyveli sos için dilimlenmiş muz, küp doğranmış ananas, bal, muskat, su ve çubuk tarçını kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çubuk tarçını içinden çıkarın.
  • 3
    Hazırladığınız sütlacın içine meyveli sosu ekleyin ve karıştırın. Kaselere boşaltıp buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini tarçın, toz antep fıstığı ve ananas ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.