Vanilyalı Kase Kreması

Vanilyalı Kase Kreması

Vanilyalı kase kreması, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt ve toz şekerin yarısını bir tencereye alın. Tahta kaşıkla karıştırarak, 20 dakika kaynatın. Başka bir tencereye yumurta sarısı, vanilya ve kalan toz şekeri koyun. Çırpma teli ile 5 dakika çırpın.
  • 2
    Karışıma nişasta ile pirinç ununu ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Karıştırırken bir yandan da sütlü toz şekerli karışımı azar azar ilave edin.
  • 3
    Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.
  • 4
    Limon dilimleriyle süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...