Krem Brüle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, krema ve 1 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alıp kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan toz şeker ile yumurta sarılarını yavaş yavaş çırpın.
-
2
Sütlü karışımı yumurtaları karışımın üzerine dökerken bir yandan da sürekli çırpın. Küçük boy yuvarlak fırına dayanıklı bir kaba döküp, derin bir fırın tepsisine yerleştirin.
-
3
Tepsiye fırın kabının yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine toz şeker serpip pürmüz ile yakın. 5 dakika dinlendirip servis yapın.
AŞÇININ NOTU-Krem brüle için yüksekliği fazla olmayan fırın kaplarını tercih edin. - Pürmüz kullanmıyorsanız fırınınızın ızgarasını 240 dereceye ayarlayın, iyice ısındığında krem brüle'nin üzerine toz şeker serpip, 5 dakika fırında tutarak üzerini yakın. - Krem brüle'nin üzerine kullanacağınız toz şekerin çok ince taneli olmasına dikkat edin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL