Sütlü Ruayyal

Sütlü Ruayyal

Sütlü ruayyal, sade ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 poşet krem şantiyi, 2 su bardağı soğuk sütle çırpın. Krem şanti katılaştıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin. Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Üzerine 6 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Kar gibi bir görüntü alana dek çırpın.
  • 2
    Sonra yumurta aklarının üzerine, önceden çırpılmış krem şantiyi, kremayı ve vanilyayı ekleyin. Dilediğiniz şekilde kalıplara doldurun. Buzlukta en az 4 saat bekletin. Üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...